Komma i form

med hjälp av träning och LCHF.

Hur mycket är det möjligt att bära innan man brister?

Publicerad 2012-08-31 13:49:39 i Allmänt,

Värsta dagen på länge. Vädret suger. Är irriterad på mycket och känner mig kluven på mitten. En hint till er som tror ni känner mig, shut the fuck up. Helt sjukt egentligen. Hur mycket är det möjligt att bära innan man brister? Jag innbillar mig själv att jag är okej, när jag egentligen inte är det. Jag har bara så svårt att komma över vissa saker, personer? i mitt liv. Hur mycket det än sårar mig när tankarna kommer. Hur ruttna dem än borde vara i mina ögon, så kan jag inte. Hur kan det vara det bästa? Att kapa alla band. För om jag gör det, så måste jag söuta se dem. Dem som jag älskar så oerhört mycket. Ni vet dem, som man alltid bråkar med men älskar ändå. Mina syskon. Hur ska jag kunna förklara för dem att jag aldrig mer kommer hälsa på? Hur ska dem kunna förstå när dem är 3,7 & 12? Men jag har inget val om jag ska bli hel. Jag kan inte äns se på filmer utan att må dåligt om det är en mamma och dotter scen. 
 
Usch så nu ska jag aldrig mer åka dit efter att jag fyllt 18 år. Kommer bli hemskt, jobbigt. Och kommer känna mig som världens hemskaste syster, som att jag inte bryr mig ett skit. Men jag kan inte åka dit nå mer, för jag pallar inge mer skitkast i ansiktet. Då brister jag ihop. Gissar att jag är för snäll mot människor som behandlar mig som skit? Dags att sluta med det. 

Ett nytt kapitel

Publicerad 2012-08-26 21:13:49 i Träning, mål, viktminskning,

Ja som sagt så har jag ju nått mitt delmål och snart gått ner 10 kilo!! Insane. 
Så veckorna som kommer tills oktober kommer vara fyllda med svett & stora påsar under ögonen. Börjar ju ca 8 varje dag och slutar halv 5 varje dag.. Men det ska inte få påverka min träning! Ska hålla mig till 4-5 dagar i veckan där jag kör intensivt och hårdare än någonsin. Mitt nya tänk är att jag inte ska kunna gå dagen efter ungefär. För som sagt i oktober innan den 20 oktober för att vara exakt ska jag gå ner 9 kilo vilket snittar på lite mer än 1 kilo i veckan och jag ska klara det!
 
Börjar bra imorgon med ett pass boxning med bästa bella! 
 

Så såhär kommer min träning se ut i veckan:
Måndag: Boxning
Tisdag: PW 1 mil
Onsdag: Skivstångspass
Torsdag:Vila
Fredag:Vila
Lördag: Kondition!
Söndag:Kondition!

Dream BIG.

Publicerad 2012-08-26 18:56:24 i Allmänt,

Gokväll på er! Har ni haft en bra helg? Det har jag i alla fall. 
Men hur som hellst. Var ner på stan en vända idag och som vanligt måste jag väl få säga att jag kom hem med något fast jag inte skulle köpa något. Det blev i alla fall ett par jätte coola converse med hög sula! Edgy ♥
Dessutom har jag upptäkt min stora passion för matlagning, helt sjukt egentligen för har ingen aning om vad den kommer i från och jag höftar alltid och gör som jah vill när jag lagar mat och ja det blir faktiskt alltid bra. Eller ja, gjorde flygandejacob en gång, men fy så äckligt. Adrig igen, aldrig. Hehe
Tränade igår och det var nog det segaste passet jag gjort på länge, inte okej! Så imorgon efter skolan, matlagning och käk så ska jag dra iväg på något bra pass på F&S. 
 
Och ja juste, vet ni vad jag drömmer om i framtiden? 
Jag är amitiös och målmedveten så jag har höga krav på vad jag ska nå här i livet och några av dessa krav är detta.
 
Starta eget företag inom byggbranchen.
Öppna två resturanger. En tro det eller ej i Mockfjärd. (Och nej jag kommer inte jobba där, tanken är att detta kommer hända när mitt byggföretag blommat och jag tjänar bra. Hela meningen med det är att jag bara ska tjäna kosing på det)
Bli ekonomisk oberoende.
Och jag planerar inte att bo i Sverige hela mitt liv, jag vill se världen. 
 
Och jag delar inte med mig av detta för att folk ska tycka en massa. Utan för att jag tycker att man ska ha mål här i livet oavsett hur stora dem är, för annars kommer man ingen stanns här i livet. End of story. 

då var det dags igen..

Publicerad 2012-08-24 07:40:56 i Allmänt,

Hej kära bloggläsare. Har ni sovit gott?
Har nyss käkat frukost & varit ute och gått med Svea en sväng, så nu ska jag fixa mig och göra i ordning lite innan jag drar iväg till skolan! Ska bli skönt att börja igen, om ni missat att jag nämt det ;) Hehe. Men nu har jag inte tid att sitta här någe mer, så vi hörs efter skolan! 
 

PW

Publicerad 2012-08-23 14:11:11 i Träning,

Nu har jag precis kommit in från 3 km PW! Skönt. Imorgon får det bli ett pass på friskis eller en PW på en mil. Nu ska jag hoppa in i duschen och njuta.

Återkommer

Publicerad 2012-08-23 11:49:22 i Allmänt,

Kom precis in från att ha lämnat Svea hemma hos husse&matte så nu ska jag göra något att äta och träna sen! Och vila lite innan Svea kommer tillbaks på eftermiddagen, hehe. Vädret har blivit bättre i alla fall och det är ju bra. Har inte direkt något vettigt att skriva så låter bli och återkommer senare när jag har något mer relevant att säga ;) 

En dag kvar..

Publicerad 2012-08-23 07:56:35 i Allmänt, Hundar,

Godmorgon! Vaknade nyss och svea är i full gång och tuggar lite på sitt ben, haha sötnöt ♥. 
Kan ju inte påstå att jag tycker att vädret är det bästa idag, men vad spelar det för roll? Rätt mysigt att det regnar lite och dessutom är ju det ett tecken på att det börjar bli höst, vilket jag gilart! Tänkte ta och äte lite frukost innan jag tar en promenix med Seva och sen på dagen ska jag passa på att åka iväg och träna lite, blev ju ingen springtur igår.. Men nog om det.
Nu ska jag mysa lite med Svea.
Och ja juste, skolan börjar imorgon!

Kycklingspett med jordnötsås!

Publicerad 2012-08-22 17:19:22 i LCHF, Mat, Middag,

Hej! Har nyss käkat mat och sitter i soffan och ser på tv och väntar på att tommy ska komma förbi med Svea! Idag blev det i alla fall kycklingspett, wok & jordnötsås till middag, gott? Det kan jag lova! ;) 

Onsdag

Publicerad 2012-08-22 13:38:20 i Allmänt,

Värmer gårdagens middag i micron just nu och kollar på det okända medans tvätten ska bli klar nere i källaren. Sen ska jag väl fixa lite och laga mat innan Tommy kommer hit med Svea! :) Så har nog inte tid att skriva för äns ikväll, så det blir ett inlägg till i alla fall, och kvällens middag idag blir kyckling spett med jordnötsås & wok! MUMMS. Men nu plingade micron så vi hörs sen.

Ungstekt nötbog!

Publicerad 2012-08-22 10:58:00 i LCHF, Mat, Middag, Recept,

 
Detta blev gårdagens middag..
Vill ni också äta unstekt nötbog? Här har ni receptet:
 
Du behöver:
 
Ett stycke kött (Nötbog) 
Salt & peppar
Smör 
& en stektermometer.
 
Gör såhär:
Låt köttet ligga framme i ca 30 min innan tillagning, salta & peppra runt om. Lägg köttet i en stekpanna och bryn det runt om i smör. Ställ sedan in köttet i ugnen på 125° stek i ugnen tills köttet nått en innetemperatur på 62° för lite rosa kött. (Det tar ca 1 timme och 30 min att steka köttet i ugnen)
 
Servera med en god sås & grönsaker!
Smaklig måltid :)
 
Antal kolhydrater (portion): 3 kolhydrater. 

Kokosgröt

Publicerad 2012-08-22 10:46:40 i frukost,

Dagens frukost blev Kokosgröt med kanel & tre jordgubbar för att vara exat! + ett glas loka, mumms. Nu står jag mig i flera timmar ;)
 
Antal kolhydrater: 4 gram
 

Fullt upp..

Publicerad 2012-08-22 09:39:40 i Allmänt,

Godmorgon!
Är uppe tidigt fast jag inte behöver det egentligen, men det är ju dags att komma tillbaka till "verkligheten" för skolan börjar ju på fredag. Idag tänkte jag plocka ihop lite mer, kolla igenom lite på skrivbordet och rensa lite grejer, så det blir fint. För det är ju städat, men det känns "stökigt" och ni förstår vad jag menar? 
Tvätta ska jag också göra och så kommer Svea på eftermiddagen/kvällen vilket kommer bli skojj! Dessutom ska jag träna idag och tänkte ta mig en springtur ute idag för omväxling, var ju ett tag sen jag gjorde det nu. 
 
Men nu ska jag väl göra i ordning lite frukost så skriver jag sen! 

Lunch alá 4 kolhydrater

Publicerad 2012-08-21 13:42:02 i Lunch, Mat,

Sitter just nu och äter lunch och lyssnar på musik så snart ska jag fixa mig lite snabbt och börja med dagens middag som kommer bli ungstekt nötbog! Mumms. För att sedan kunna dra iväg och träna innan vi hälsar på hemma hos Sandra & Tommy. 
 
Lunchen idag..
En kopp äggmjölk + ett halvt minutbröd! = Propmätt! 
Antal kolhydrater: 4 gram. 
 

Dagens frukost

Publicerad 2012-08-21 11:11:00 i frukost,

En kopp te! (Ca 3 dl)
Två mackor med president ost, smör & skinka. Åt bara en och en halv (blev propp mätt)
 
Antal kolhydrater: 7 gram.

Hur ser min lchf kost ut?

Publicerad 2012-08-21 11:02:01 i LCHF, Tankar,

Jag äter inte super strikt, eller jag tycker det är svårt att säga vad som är strikt och inte. Men i vilket fall så äter jag endast två skivor bröd till frukost (Carb Zone) med mycket smör, sen har jag även ost & skinka / makrill /ägg,
Sedan äter jag det mesta, tillåter mig själv att äta paprika & tomat i grönsaksväg. (Dock har jag tänkt sluta med tomater helt) Dessutom äter jag mejeriprodukter så som, grädde, ost, creme fraiche men jag dricker inge mjölk (tycker inte det är gott, nej usch!) 
Det finns oändligt med recept och tänkte börja pröva nya recept som jag inte gjort förut och då är det lika bra jag lägger upp dem här varje dag så att ni kan få lite inspiration som jag skrev igår! ;) Bra va? 
 

What a feeling!!!!!!!!!!!! <3

Publicerad 2012-08-21 09:29:11 i mål, viktminskning,

Goodmoorgon på er! 
 
Idag ställde jag mig på den saken jag hatar mest, mest av allt. Vågen. Och jag kunde inte blivit gladare, nej inte en chans. Har nått mitt delmål och har alltså gått ner 8,1 kg vilket känns och syns. What a feeling! Så för varje dag på gymmet, ska jag ta i lite hårdare, springa lite fortare, lyfta lite tyngre. Bli mitt bästaste jag. Och kan lova er, att detta gav självförtroende ett boost! Så till alla er där ute som kämpar och inget händer. . . Kämpa på, ge aldrig upp. Det är drygt, ni får räkna med att svettas rejält, att inte kunna gå dagarna efter tränigen. Go hard or go home
Nu ska jag äta frukost & se på true blood! 
 

celsius

Publicerad 2012-08-20 21:53:35 i Allmänt,

Puh, nu sitter jag i soffan efter att ha virrat runt på alla matbutiker i Gävle för att hitta drycken Celsius men inte f*n fanns den någon stanns heller! suck. Så får väl kolla på något träningscenter så hittar jag förhoppnings vis den. 
Var som sagt och handlade och imorgon ska jag träna & så ska jag & kim hälsa på hemma hos Tommy & Sandra, trevligt. Men har inget vettigt att skriva så vi hörs imorgon! 
Godnatt!! 
 
en burk förbränner 100 kalorier! :) Och man blir pigg så perfekt att ta innan träning

Lyckan är total!

Publicerad 2012-08-20 19:01:00 i Allmänt,

Nyss ätit middag och idag blev det ungstekt fläskfileé, bea & grönsaker, så nu är jag mätt och väntar på att Kim ska bli klar så vi kan åka iväg och handla!
Sandra var som sagt förbi och hälsade på idag på förmiddagen med Svea och hon verkade kunna komma till ro här så det kommer bli super. Hehe och ja juste, var in på progress idag och kikade och la märket till att vi börjar på fredag och inte på måndag som jag fick för mig att jag läst, haha! Men det gör inget i alla fall för börjar kl 10 på fredag och slutar inte långt efter det. Ska bli skönt att börja igen! :) Tänkte även börja lägga upp dagliga recept på det jag äter om dagarna så ni får lite ideer till vad ni kan äta om dagarna, hehe. 
 
Och har jag sagt att jag är världens lyckligaste tjej just nu? Tog på mig ett par jeans idag som satt tajt som fan, typ som korvskinn förut, dem typ skärde in i magen. usch.. och nu är dem alldeles för stora runt midjan, lyckan är total. 
 
 

Svea

Publicerad 2012-08-19 13:44:00 i Allmänt,

Heej. Har nyss ätit tacos för tredje gången den här helgen :p så nu är jag mätt och belåten efter att ha träffat Sandra och Svea en sväng på förmiddagen och imorgon kommer dem hit och hälsar på lite för ska passa Svea ons-lördag kväll & natt så det blir kul att få ha söta Svea här nu när Curre inte är här hemma! Är ju så himla tomt utan han min, fina, fina älskling ♥ Idag blir det ingen träning för mig i alla fall så ska strax se på "Real housewifes of New York" och sedan ska jag fixa i ordning lite mer här i lägenheten efter allt vi shoppat på gekås, hehe! 
Här är en bild på sockersöta Svea!
 

Hundmänniskor..

Publicerad 2012-08-18 22:29:00 i Allmänt,

Gokväll på er! 
 
Gör inte så mycket för tillfället och har fixat till lite här i vardagsrummet på kvällskvisten så nu känner jag mig nöjd, det enda jag vill ha är en ny svart soffa (inte för det är något fel på den vi har, men ändå.. en svart skulle passa in som en smäck!) Kankse skulle ha varit hundvakt åt två hundar två helger frammåt 06.00-16.00 varje dag i 3 dagar och det lät ju bra tills jag sa vad jag tyckte var rimligt och hon tyckte att 600 kr var för mycket (100 kr/dag/hund) Och menade att jag skulle fått 150 kr samanlagt, eh. Nejtack. Och ta mig inte fel, det handlar inte bara om pengarna men när man är dagmatte så lägger man ner hela dagen på hunden (iaf jag) leker med den, går på härliga promenader, myser osv. Då tycker jag att 100 kr om dagen är rimligt? Men vad vet jag. Hon skrev sen att det räkte med två promenad mellan 06.00-16.00 och förlåt mig men är inte det jätte lite? Jag går ut med min hund var 3-4 timme när han är hemma hos mig... Antar att man får det man betalar för. Men nog om det nu! Var i alla fall iväg och tränade och det gick super, är nöjd som få. Och har fått i mig 29 g kolhydrater idag vilket är lite för mycket men det känns ok. Så ja :) Men nu ska jag kolla på tv med älsklingen och gå och sova sen så jag orkar gå upp och träffa sandra och söta svea imorgon. 
Den här vätskehållaren fyndade jag på gekås för 30 spänn!! Nöjd? ja! 
 
P.S Vill tillägga att detta med hundpassningen var en engångs grej för hade det varit en regelbunden tjänst hade jag inte alls "krävt" lika mycket betalt som denna person verkade tycka.
 
 

Go hard or go home!

Publicerad 2012-08-18 11:23:39 i Allmänt, Tankar, Träning, motivation,

Godmorgon! 
 
Nyss käkat frukost och det var första gången jag gjorde en toast i den nya grillen! (Low carb zone bröd, ost, skinka & bregott) Blev gott! Älskar att variera frukosten så mycket det går och just nu är jag så trött på ägg, usch spyr nästan på tanken av ägg.. hehe. Har ni ätit frukost idag? Hoppas att ni gör det i alla fall för frukosten ska man inte hoppa över. Det är verkligen superskönt att vara hemma och just nu sitter jag bara i soffan och vaknar till för att sedan byta om och dra iväg och träna runt 13.00 på GKK då blir de det styrka & kondition.

Smile

Publicerad 2012-08-17 12:17:00 i Allmänt,

Har strax packat klart så då tar jag mig en skön dusch och fixar till mig lite innan min älskling kommer hem, för då beger vi oss hem, hem till Gävle och vår fina lägenhet. Som jag nämde förut så ska det bli så skönt att komma hem! hehe

Vad ska ni göra för något idag då? Träna kankse, eller dricka? Det är ju fredag trotts allt ;)
När jag var ute och gick så gick jag förbi ridskolan här i Mockfjärd och hälsade på hästarna som jag inte sett på läänge! Love it.


MMA!

Publicerad 2012-08-17 09:27:11 i Allmänt, LCHF, Tips, Träning,

Godmorgon, vaknade för ett tag sedan men har legat och kollat på filmen "LOL" och ätit frukost, så nu ska jag bara byta om och gå ut och gå! Åker äntligen hem till Gävle idag, det ska bli så skönt att komma hem. ♥ I alla fall så borde ni se filmen "LOL" det var så bra och ja kan man annat än älska filmer med drama & romantik? Nä, tror inte det. Laddade även hem en app igår som heter "Shapeup" och den ger en sten koll på hur mycket man får i sig av vad om dagarna, och dessutom är den så lätt att använda, den har till&med en "scanner" för streckoder! ;) Så nu kommer jag ha stenkoll på kolisarna och det är ju toppen! Sen finns det massa annat bra, som viktkurva, hur mycket man tränat osv. 
Och ja juste, vet inte om jag berättat det men jag börjar ju på boxning i höst! = MMA
Nä, nu klär jag på mig och drar ut i skogen! Ut och rör på er ni också :)

torsdag

Publicerad 2012-08-16 14:10:00 i Allmänt,

Hej på er! 
 
Har nyss klippt Kim och sitter i vardagsrummet just nu (det är svalt och skönt här) medans han fixar håret. Haha, suger på styling av kill hår! :p Tränat har jag också hunnit med idag, åkte iväg vid 9 tiden och körde ett hårt pass med Kim som PT, skratt! Är hård som cement på vissa delar av kroppen, härlig känsla. Idag så hadde jag ialf inte gymmet för mig själv utan det var lite folk där, lite äldre folk för att vara mer specifik.. för tror inte att det är så många som orkar gå upp och träna tidigt när man kan sova ;) !
 

Naked

Publicerad 2012-08-15 18:08:22 i Bilder, Tankar, Träning, motivation,

Lyssnar på musik och fick ett enormt sug för att dra iväg och träna igen? Hehe, men ikke. Idag körde jag hårt och kommer garranterat vara rörelsehindrar imorgon. Men då är det bara att köra på och det ska jag göra i morgon för då drar jag iväg till gymmet tidigt och förhoppningsvis så har jag gymmet för mig själv igen ;) Hehe och ja, det är underbart att ha träningsvärk (eller vi kan ju inbilla oss det ialf).. Mina bröst "darrade" idag för att jag tog i så jälva mycket när jag körde hantelflyes.. Drygt är det men vilka resultat det ger!
 
Så om ni vill bli starka ska ni sattsa på att köra flera set typ 5x5 och så har ni tungt på (om ni gör tex bisepscurl så ska den sista curlen i varje set vara oerhört dryg att klara av. Nästan så man inte gör det) Då blir man stark & man får snygga muskler som syns! Tänk även att öka på lite vecka efter vecka.
Finns inget snyggare än vältränade tjejer & killar! 
 
 

I'm in Miami bitch

Publicerad 2012-08-15 12:22:49 i Allmänt, Kläder,

Solen skiner och himmlen är juvligt blå. Har ätit frukost och sitter och väntar på att klockan ska bli 13.00 så vi (jag och min sambo) kan dra iväg och träna. Ska ni träna idag? :) Blev ju ingen träning igår för vi åkte till Leksand på kvällen och kom hem skapligt sent så tar igen det idag! Bra va? Men tanken på vädret så är det väl bra att värmen kommer senare än aldrig. Fast jag är ju en höstmänniska, älskar allt med hösten. Det är sådär lagomt varmt/kallt, jag fyller år på hösten i oktober för att vara mer exakt dessutom är det snyggast kläder i butikerna på hösten. Kläder i mörka färger = så matilda! Haha ;) Det där att få gå klädd i svart från topp till tå utan att folk glor, åh ja det är så snyggt! Dessutom är det ju bara en stort + att jag klär bra i svart! Fast det klart hade jag inte gjort det så hade jag antagligen inte gillat svart heller?! 
 
Vill även påpeka att jag börjar skolan igen den 27 agusti och om jag ska vara ärlig så längtar jag lite? Ni vet det där med att ha rutiner, det är det bästa. Dessutom vill jag bara börja med mina induviduella val, den nya idotten osv. Haha helt sjukt egentligen att jag vill att skolan ska börja nu.
 
Några snyggingar som ska få en plats i garderoben, helt klart!
Och varför inte införskaffa en vit skinjacka också? Nu när jag har 2 svarta & en röd, fatas ju liskom bara en vit ;)
 

0 kolhydrater, hur bra egentligen?

Publicerad 2012-08-15 11:43:30 i LCHF, Tankar,

Vart jag än kollar i dagsläget tycker jag alltid att jag ser någon tidning med LCHF, magasin som helt handlar om LCHF, man ser LCHF på chokladhyllan i de större matbutikerna, på internet kan man ständig läsa om LCHF och vad det är och hur många tolkar det. Men nu tänker jag, Matilda ta upp vad LCHF inte är.
 
Lchf står ju för "Low carb high fat" vilket man kan översätta till en kolhydratssnål kost och vad innebär det? Jo, att man minskar på sitt kolhydrats intag och ökar sitt intag av fett. Så att kroppen använder fett som primär bränsle och inte kolhydrater. Det är mer energi i Fett än i kolhydrater och därför behöver man äta mindre för att bli mätt.
 
Men vad händer egentligen i kroppen om man istället äter "ZCHF" - zero carbs high fat. (0 kolhydrater) och bara äter protein & fett. Jo dels behöver hjärnan kolhydrater för att fungera, lika så musklerna. Dessutom om man enbart äter protein & fett så blir ingeting bra. Äter man för mycket fett & protein ökar man risker för att höja sitt kolesterol värde. få proppar och hjärt&kärl-sjukdommar. Dessutom behöver tarmar & mage fibrer för att hålla sig i trim! (fibrer får vi blandannat från grönsaker) Och inte bara det, fyfan va hemskt att tex bara äta en kycklingfileé + en klick sås. Enformigt och skadligt för kroppen! Så ni som tänkt att ni ska sluta med kolhydrater helt, tänk om.

Utmaning!

Publicerad 2012-08-14 11:01:03 i Dagens, Träning, motivation, mål, utmaning, viktminskning,

Nu utmanar jag er som behöver eller vill gå ner i vikt att tappa 5 kilo tills den 14 september! Är ni med?
Så hur ska vi klara det? Det är upp till er själva hur ni vill bli av med dessa kilon. Om ni är med på denna utmaning så kan ni gärna kommentera i slutsattsen som kommer nästa månad hur det gick för er och hur ni gjorde det?
 
Själv ska jag lyckas genom att tänka positivt, äta bra & rör på mig! 
Dessutom så ska jag se till att börja läsa lite böcker som jag fått höra att man borde läsa :) 
 
Har en av dessa böcker hemma som jag bara inte tagit mig tid att läsa men är väl dags för det nu kankse? Den ena heter i alla fall "Sockerbomben - i din hjärna" och i den står det hur man påverkas av socker och hur man gör för att bli av med beroendet av socker, och sötsug. 
Jag har ett tips som funkar rätt bra, drick lite vatten om du blir sugen på något skit. Det brukar hjälpa! hehe. 
 
Ut och rör på er! 

Min tisdag

Publicerad 2012-08-14 10:09:19 i Allmänt,

Vaknade halv 9, väckte plutten och låg och kikade på tv innan jag klev upp och käkade frukost, så nu sitter jag här och antecknar lite i min notebook på datan om min träning och viktnedgång. Och just nu står det still på vågen för har ju fuskat med alkohol och godis, inte okej. Men har i alla fall kommit igång med träningen igen och äter som vanligt nu i alla fall så på rätt väg är jag åtminsone! Träningen igår blev löpning i 30 min sedan for jag hem. 
Idag ska vi åka till Falun en sväng och sen ikväll när solen lagt sig ska jag träna, skönt. 
Men nu ska jag ta mina mått så återkommer senare till er! 
 
Har ni haft en bra helg?

Mååndaag.

Publicerad 2012-08-06 13:59:33 i Allmänt,

Hej på er! 
Har nyss käkat lite och sitter just nu och jäser i sängen medans kim pillar med sin samling småpengar.. herregud han borde verkligen lämna in dem till banken nu ;P! Var till borlänge och besiktigade bilen och handlade lite på ICA MAXI innan vi åkte hem till Mockfjärd och ja juste, var även och fixade ett gym kort så nu kan jag träna på i 1 år på AK :) Bra bra, så ska väl iväg och träna runt 4 tiden så då blir det löpning & styrka! Men nu ska jag laga mat så den är klar tills senare idag, så vi hörs sen! 

Babybell & fiskning.

Publicerad 2012-08-05 20:53:59 i Allmänt,

Var ju som sagt iväg och fiskade idag efter att ha varit till Borlänge en snabbis och köpt ny lina och lite annat på Vestliv's fiske. Vart i alla fall fiskning vid tunnlarna i Mockfjärd och det blev en del fångst..
Babybell, ölkorv, gurka & loka fick bli dagens lunch sådär när vi fiskade! Fint dä. 
"Jag har något stort på" ... haha fick sig ett gott skratt! (Fast det rök verkligen i spöt)..
Även jag fick bottennap och kim tappade sitt nya vass drag när han fick bottenapp en 
andra gång.. Vi får pröva fiske lyckan en annan gång innan semestern är slut! ;)
 

Lchf är för lata idioter.. Paolo, du är en idiot!

Publicerad 2012-08-05 20:23:38 i Dagens, LCHF, Tankar,

Hittad på en intervju med Paolo Roberto där han säger att "Lchf är för lata idioter" och det irriterade mig till max! Han är ett jävla klappträ själv, han avgudar pasta och därför har han emot GI och LCHF. Han menar att man går ner i vikt utan att träna genom att äta Lchf och visserligen så gör man det, men det gör man även om man börjar äta mindre portioner. Och jag tycker han är lite övedriven när han påstår att man är en lat idiot fär att man äter lchf kost.. jag menar för mig är det det bästa valet jag gjort, att välkomna lchf in i mitt liv. I dagsläget har jag inte haft migrän på snart 3 månader och innan hade jag det 2 gåner i veckan, bara det säger väl mycket? Dessutom är min hy & hår så mycket bättre! Jag ser ingen negativ sak med lchf, jag orkar träna 4-5 dagar i veckan utan problem. Allt handlar om inställningen innan för pannan. Alltså om man tänker att "Jag kommer inte orka någonting när jag äter lite kolhydrater" så visst har man den inställningen så orkar man nog inte det. Men om man har det tänket måste hela livet vara en börda. Jag äter 20 g kolhydrater på en dag till skillnad mot 250-300 g kolhydrater på en dag. Och jag mår toppen, jag är så pigg aldrig har jag mått så bra innan träning och efter, jag tycker till och med att min hjärna funkar "bättre" på så vis att jag är mer kvicktänkt. Sen är det induviduellt för var och en om hur saker och ting funkar. Sen en grej man verkligen får upp ögonen för är hur dåligt kolhydrater egentligen är för om man käkar bröd & lite godis en dag så blir man som en duracell kanin, helt seriöst man blir speedad och upp i taket, man skrattar åt allt och så sväller magen upp som en jävla balong. 
 
Folk klagar på att lchf kan leda till ditt och datt, att man ökar risker. Men blä! Ta oss som levande bevis på att man mår så, så mycket bättre. De som slipper ta sprutor mot diabetes osv. För ni som äter fett snålt och tror att det är bra (bara så ni vet, det innebär lika mycket risker som vilken annan kost som hellst)! Om inte större risker.
 
Ni kan läsa om paolos kommentar här: http://grooming.cafe.se/paolo-roberto-folk-borde-ha-stryk/
Och en rad olika studier om lchf & fettsnålt här: http://www.kostdoktorn.se/vetenskap/lchf-och-den-medicinska-vetenskapen/

Im going hard.

Publicerad 2012-08-05 19:43:05 i Träning,

Nu när träningen blivit lite sidosatt så tänkte jag göra en veckoplanering för kommande vecka så jag kommer in i det igen! 
 
Måndag: Löpning 30 min + styrketräning (även rumpövningarna)
Tisdag: Intervaller! 
Onsdag: Enbart rumpövningarna i stugan i Ullared! Annars vila.
Torsdag: PW på kvällen efter hemkomst! 
Fredag: Löpning + rumpövningarna.
Lördag: Intervaller
Söndag: PW + rumövningarna. 
 
Har ni planerat veckans träning, eller tar ni den som den kommer? :) 
Jag brukar vara spontan i vanliga fall men nu har jag fuskat med träningen i 2 veckor vilket inte får fortgå så därför blev det planering för denna vecka så jag kommer in i det igen som sagt! 
 
Hoppas ni har en mysig söndagskväll! ♥

Utmaning, snyggare rumpa!

Publicerad 2012-08-05 12:03:28 i Träning, motivation, mål,

På måndag då kör vi! Eller i alla fall jag då jävlar ska jag forma min röv ;) Utmanar er också! Uppdatering om hur min rumpa ser ut kommer i slutet av augusti! Vem vill inte ha en sådan här rumpa? Grr...

Hur man gör för att slippa få håll!

Publicerad 2012-08-05 10:10:54 i Träning,

Igår när jag sprang på löpbandet kände jag hur hållen var på väg då jag ätit mat inom en timme före träningen (vilket man inte ska göra egentligen! För man bör vänta minst 2 timmar innan man tränar kondition. Men då sprang jag där och tänkte att jag skulle dela med mig av något super, hur man håller hållen borta!
 
När du springer och känner att du börjar få håll, börja andas på ett annat sätt!! Så simpelt är det, och det sjuka är att det fungerar också. Dock kan man känna sig som en idiot när man kankse tar djupa andetag en stund och sedan lite snabbare, men vafan.. Det är det ju värt, hatar att få håll! 
 
Slipp hållen!

Söndag

Publicerad 2012-08-05 09:59:10 i Allmänt,

Godmorgon.
 
Vaknade för en stund sedan av att det var så varmt och har jag väl vaknat så kan jag inte somna om igen, då äre liksom kört.. -.-' Någon som känner igen sig där? Idag så ska det i alla fall bli bättre väder, sol och lite måln här och där så ska väl ta och fiska idag med Kim, men vet bara inte vart hmm... men vi kommer nog på något bra ställe skulle jag tro så lite mer om det när vi har fiskat klart! Idag är det bara 2 dagar kvar tills vi åker iväg mot Ullared (tidigt på onsdag morgon) hehe, kommer bli kul! 
 
Min älskling igår uppe i Tryssjön!

Snyggt!

Publicerad 2012-08-04 22:48:21 i Allmänt,

Gokväll på er! 
Nyss käkat lite pizza och är propp mätt nu, eller ja nästan ialf och kollar även på filmen "En enkel till antibes". Var ju som sagt även till tryssjön och tränade på AK efter det. Så dagens träning blev intervallträning med löpning, spinning & boxning + 35 minuters syrka, så nu känner jag mig nöjd! 
Stugan i Tryssjön!

Lyxar till det lite..

Publicerad 2012-08-04 11:56:39 i Allmänt,

Godmorgon på er!
Hoppas ni har det bra, för det har jag i alla fall. Har nyss tryckt i mig lite tacossallad som frukost idag, vilken lyx ♥ Så ska väl låta den smälta innan jag lyfter ett finger ;) Nejdå, skojjar bara.. eller? Igår på kvällskvisten kom i alla fall Carro förbi så vi satt och snackade på altanen, käkade jordgubbar och så. Sen avbröts vi av en massa knak i skogen så vi satt tysta och lyssnade men såg inget så vi anade att det var en älg och när vi tog bilen och körde runt till andra sidan om skogen så såg vi den, en ståtlig älgtjur med ca 8-10 taggar! Tänk om den hade traskat upp brevid altanen när vi satt där och snackade, då hade jag fan skitit på mig kan jag säga er! Haha. 
Tränade även igår, blev en vända på cyklen ca 6 km på 20 min (inklusive att kedjan hoppa av) vilket jävla patrask. Tur jag är en händig tjej i alla fall, så det var fixat på ett kik.
 
Idag ska vi väl åka förbi och kolla läget i trysjön och sen ska vi träna, och jag ska ösa på!! Åt ju choklad igår, inte okej. Inte okej. Idag kommer även det utlovade receptet på LCHF pizza upp! Och det får ni inte missa, för det är exakt som vanlig pizza botten, om inte godare? Ja pröva, så lär ni väl märka. Men nu ska jag plocka in maten i kylen och fixa mig innan vi drar iväg, så vi hörs senare.

egitime

Publicerad 2012-08-03 18:34:37 i Allmänt,

Hej på er, sitter och dricker lite och mår allmänt bajs. Vet ialf att jag lovade er ett recept på lchf-pizza men det får ni i morgon istället, för ska inte äns äta pizza idag så.. Men såhär ser jag ut nu ialf
 
Kankse ser ni slingorna i håret? Vad vet jag men, är rätt så nöjd ialf, blev lite besviken när det som var meningen att det skulle bli mellanblond blev typ bajs brun, men jaja orkar ialf inte färga om håret på ett tag så får va såhär! 
men nu ska jag göra någe annat. 
puss

LCHF - Lax med gräslöksås.

Publicerad 2012-08-03 11:14:21 i LCHF, Mat, Recept,

4 portioner.
 
Du behöver:
4x125 g laxbitar.
3 dl vispgrädde.
1 förpackning philadelfiaost (gräslök)
1 förpackning hackad gräslök (finns i frysdisken)
salt & peppar.
 
Gör så här:
Lägg laxen på en plåt, salta & peppra och ställ in i ugnen på 200° i ca 10 min. Gör under tiden såsen till laxen, vispa grädden "tjock/krämig" med elvisp rör sedan ner osten & gräslöken. Ta ut laxen ur ugnen och häll på såsen. Grädda yttligare 10 min i ugnen, klart! Servera med en god grönsallad! 

Blow me one last kiss

Publicerad 2012-08-03 10:35:01 i Allmänt,

Har ingen lust till att blogga,fast jag vill göra det. Vet inte varför det blir så? Drygt, för er och mig. I alla fall så sitter jag i köket och äter frukost just nu så ska väl ta och låta maten smälta innan jag drar på mig träningskläderna och går ut i dett mys väder. Var tänkt från början att jag skulle träna hemma på cykeln idag, men känner att jag behöver komma ut och rensa tankarna..
För övrigt så är det bara 5 dagar kvar tills vi åker till Ullared!  
Har ni vart dit någongång? Mina förväntingar är inte så stora, förutom att dem typ har allt & att det är stoort! 
Tänkte i alla fall vara lite aktiv i bloggen nu när jag ända sitter här framför datan och har tid, så slänger in något recept på lax & pizza idag! :) (självklart på lchf vis)
 
Och ja juste, jag slingade håret igår.. Ni får se resultatet senare i veckan när det "frissiga" har lagt sig. 
p.s såhär söt & nyvaken är jag nu.. och ja det är min rumpa som sticker upp. 
 

Om

Min profilbild

Jag heter Matilda och blir 18 år i höst, jag bor tillsammans med min kille i Gävle, där jag även pluggar bygg & anläggnings programmet på yrkesgymnasiet. Den här bloggen handlar om att komma i form med hjälp av träning och LCHF och en hel del tankar & en massa annat intressant.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela