Komma i form

med hjälp av träning och LCHF.

sola

Publicerad 2012-07-30 13:47:00 i Allmänt,

sitter och v äntar på carro som ska komma förbi "snart" så åker vi till Djurås och solar, mys. Älskar detta väder, dock var det inte så trevligt att va ute och köra intervall träning i denna värme! Höll fan på att dö dessutom när jag inte hade någe vatten med mig.. Fast det gick ju bra bara jag fick komma in i kylan och vila och dricka mycket vatten! mumms.. haha.
Men har inget mer vettigt att skriva för nuet så vi hörs sen ;)

swag

Publicerad 2012-07-30 10:58:25 i Allmänt,

Nyss käkat frukost och ska dra på mig träningskorna och ta en spring tur i skogen för att sedan duscha & lägga min och pressa, dags att bli brun! .. Så jävla underbar dag, inte ett måln så långt ögat kan nå. 
Men vi hörs väl sen då! 
Hoppas ni sov gott & att ni ska träna idag ;)

I'm alive

Publicerad 2012-07-29 19:36:19 i Allmänt,

Denna vecka har jag inte haft tid med bloggen eller ork? Mina syskon var på besök i Gävle och bloggandet fick liksom ta en kort paus. Jag lever i alla fall och det är ju bra. Hehe, vill även påpeka att träningen inte varit den bästa denhär veckan men men.. Tar nya tag i morgon och tränar på som vanligt, vart ju lite eller borde jag säga "mycket" drygare att träna när mina syskon var och hälsade på. Måste ju ta vara på varenda minut nu när jag inte träffar dem så ofta, fast det klart. Rätt så skönt att vi åkte hem till Mockfjärd idag faktiskt, för det blev nästan lite för mycket av mina galna syskon! Men goa är dem ♥ 
I veckan som kommer så blir det träning och tänkte börja med lite mer stirkt lchf, så nu blir det max 1-2 mackor och inge fincrips till maten ;) 
 
 

Måndag

Publicerad 2012-07-23 10:06:54 i Allmänt,

Blev ingen uppdatering igår, jag mådde inte speciellt bra igår om jag säger så. Och det var inte för att jag var ut på lördagskvällen och drack med en gammal vän som jag inte träffat så mycket på senaste tiden! Trevligt var det i alla fall :) Fick dock reda på någoting annat som förstörde min dag igår.. Men men, försöker att inte tänka på det nu. Idag så ska jag i alla fall träna på någe vis, 
 

Lördaga godiis.

Publicerad 2012-07-21 17:13:08 i Allmänt, Bilder, viktminskning,

Blev mys med min fina lillebror och Kim igår, köte chips, godis & loka så satt vi och kollade på terra nova och bar upp lill fisen till sängen när han hade somnat på soffan, åh han är så jävla söt ♥
Så ja, ni läste rätt jag åt chips igår, och idag köpte jag godis?? Hallå, men jag tillät mig att göra det nu och jag ska njuta av godiset idag! hehe, men sen blir det inge mer på ett tag igen :) Funderar på att gå ut och gå snart så känns det mer okej att äta lite godis om jag säger så. Kanske runt stopet? Vi får väl se.. 

rullar

Publicerad 2012-07-20 15:44:32 i Allmänt,

Sitter i bilen på väg mot dalarna och Mockfjärd nu, och vädret var fint och bra i Gävle men efter valbo så har himlen öppnat sig till och från.. förhoppningsvis så blir det bra väder ikväll/imorgon! För imorgon ska vi ju till tansen så då vill jag ha sol så jag kan ta årets första.dopp! Är ju helt sjukt att jag inte badat än och det är liksom den 20 juli, vet åtminstone att jag ska bada när vi ska ner till Ullared ;)

Fredag.

Publicerad 2012-07-20 09:32:38 i Allmänt,

Morning bitches. Ska diska & packa innan jag går ut och går med hunden och äter frukost. Hmm, ja det där blev fullkomligt fel men skit samma. Ni fattar vad jag menar ändå och dessutom låter det roligare att gå ut och äta frukost med min hund än att säga att jag ska äta frukost? Fast det klart.. jag skiter ju i vad ni tycker egentligen. Jag tvingar ingen att läsa allt skit och inte så skitiga texter i min blogg, valet är ditt. 
Försöker väcka mig själv till liv, och jag lyckades nästan när jag gick förbi speglarna när jag skulle in på toa och slå en drill, fyfan blev så rädd att jag hoppa till. Alltså, mitt hår. Det finnss inga ord. Vilken borste kan reda ut detta. Förhoppnings vis vaknar jag till snart så jag kan börja med dagens sysslor, åh hörde ni hur vuxen jag lät där? 
 
Åh som grädden på moset lägger jag upp en låt med Ramones!!
http://www.youtube.com/watch?v=Eajk2uDWaP0
 
(får inte in videon, jävla skit blogg) - så tryck på länken för fan. 
 
Nu ska jag göra lite nytta, så vi hörs när jag har tid! 
Goodbye fuckers. 

Upp i röven...

Publicerad 2012-07-19 21:57:13 i Dagens, roliga,

Fick dragkrok i stjärten

I söndags skadades en pappa i Furuviks-parken. Han satte sig på en minibil – och fick dragkroken rakt upp i stjärten.
– Vissa händelser är så osannolika att man inte kan förutse dem, säger Erika Rydstrand, parkens marknadschef.

Text & bild lånad från www.arbetarbladet.se

Hahaha! Döör. 
Ni kan gå in och läsa hela skiten här.. http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.4913242-fick-dragkrok-i-stjarten

Detta gjorde min kväll, så nu ska jag se klart på pretty woman och sova för imorgon blir det att gå upp i tid och fixa innan vi åker till Dalarna, så sov gott alla! 

Sommar!

Publicerad 2012-07-19 21:43:05 i Allmänt,

Han är min bästa vän, mitt hjärta. Han gör min dag, varje dag. Han kommer med en blöt nos och tårkar mina tårar när jag är ledsen, han får mig att skratta oavbrutet, min lilla man. Han är så fin, så fin. Han är mig trogen även om han tänjer gränserna ibland. 
På vägen hem, hem från badet nu ikväll så stannade en tjej oss på vägen och ville så gärna hälsa på Curre och sa att han var så fin, sen så frågade hon hur gammal han var.. Han blir fem i oktober sa jag, då skratta tjejen till och sa jag kunde svära på att han inte var äldre en ett! Haha, min lilla tok. Fast det klart.. kan man bli något annat när man bor med mig & Kim? ;) 

När jag går ner,

Publicerad 2012-07-19 18:37:21 i Allmänt,

Sol, älskade sol! Kankse är sommaren här nu? På riktigt alltså? Låt oss hoppas, i morgon ska vi i alla fall åka mot Dalarna och Mockfjärd så ska packa ikväll efter jag varit ute och gått. Ska blir skönt att åka till Mockfjärd och sova i ett hus (så man kan gå ut och sola om det är fint väder).. är ju lite svårare att göra det här ;) Och jag är blek som ett lik, eller nej inte så blek. Men ni vet vad jag menar. Skulle inte skada om jag fick lite färg! haha. 
Just nu sitter jag och lyssnar på musik och kollar på videos på youtube. Men nu ska jag hälla i mig lite dricka (kolsyrat vatten) och ta en promenad med min fina i det underbara vädret, så vi hörs senare! 

Damn!

Publicerad 2012-07-19 13:21:10 i Allmänt,

Hej! Var nyss ute och gick med Curre i det härliga vädret, jätte varmt & sol. Najs, det gillar vi. Dock var det lite mörka måln här och där, inte alls bra.. Men imorgon är det ju fredag och det innebär ju att det kommer vara sol i 4 veckor efter det, eller det ska fan vara det för då får Kim semseter så då ska det vara fint så vi kan göra roliga saker! ;) hehe...
Tänkte i alla fall ta och fixa mig och lägga upp en video på youtube innan jag går ut med min fina hund igen, hehe. För övrigt så mår jag toppen, fast det är ju inget nytt nu för tiden? Hallå, man kan inte må annat än bra när man går ner och ner i vikt. Och bryr mig inte om det står still ett tag , så länge jag inte går upp. ;Men på något vis känns inte mitt mål så långt bort längre, det känns inom räckhåll! 65 kilo kommer det stå på vågen inom en snar framtid. Wohoooo. 
Men nu ska jag göra mig lite fin, eller borde jag säga finare? För jag är ju alltid fin. Damn! 

på bar gärning

Publicerad 2012-07-18 21:31:18 i Allmänt,

Hej, ligger i soffan och kollar på "på bar gärning" och är trött :P så blir väl en tidig kväll idag för tänkte gå upp hyfsat tidigt i morgon och ta en lång promenad. Men nu ska jag vara social med min man ! Godnatt och sovgott ;)

Panerad fisk med spenat!

Publicerad 2012-07-18 17:40:05 i Bilder, LCHF, Mat, Recept,

400 gram fisk (3-4 portioner)

Panering
2-3 Ägg
6 msk mandelmjöl
3 msk fiberhusk
1 msk solrosfrön
salt, vitpeppar
smör

Blanda alla torra ingredienser, vispa upp ägget och doppa först i ägget sedan i paneringen, stek sedan i rikligt med smör (osaltat)

Servera med någon god sallad & spenat! 

The way we see the world

Publicerad 2012-07-18 13:35:58 i Bilder, Djur,

Hej hej!
 
Kom in från en härlig promenad för ett tag sedan och ska väl ta och kliva in i duschen strax, eller ja kankse ta ett bad? hmm.. vi får väl se! Vart i alla fall en promenad till T-udden, men lite bad och så gick vi hem igen och det ver verkligen så härligt speciellt i detta fina vädret, thumps up. Har inget mer vettigt att skriva för studen så här har ni några fina bilder som vart tagna när vi var på T-udden!  

I don't care, i love it.

Publicerad 2012-07-18 09:32:37 i Allmänt, Träning,

Godmorgon!
Vaknade nyss och är trött så, så trött. Fast jag har i alla fall ingen träningsverk från gårdagens spinningpsass på 1h så det är ju nice! (fast det är ju för att jag är rätt tränad i benen redan) men när jag kör axlar & rygg känns det såhär...
haha! Någon som känner igen sig? ;) Finns många som säger att det är så skönt att ha träningsverk och eh, hur kan man tycka det? Det klart att det är skönt att veta att man gjort något bra men inte fan är själva värken skön eller, inte en chans. När man inte äns kan hålla armarna rakt ut, då är inget skönt! ;) 
Passet jag gjorde igår förbrännde 843 kalorier och min puls var upp i 200 ett tag där, vilket är ett bevis på att jag levererade på cykelN! (eller kankse att jag har kass kondis?) haha, nejdå. Den är hyfsad nu för tiden och blir bättre och bättre! Men som sagt, spinning är JOBBIGT. Så det borde ni gå på! :) 
Men nu ska jag klä på mig och käka frukost för vid 11 ska jag träffa Sandra och Svea så ska vi ta en trevlig promenad till T-udden så hundarna får bada och springa av sig! Trevligt. 
 
Så vi hörs senare! 
 

Recept på biffar

Publicerad 2012-07-17 22:11:08 i LCHF, Mat, Recept,

Här är receptet jag lovade att jag skulle ge er..
 
Ca 4 port.
Ingredienser: 
500 g blandfärs
150 g bacon
50-100 g fetaost
1/2 dl Créme Bounjour med smak, jag hade grekisk vitlök!
1 ägg
en nypa salt (kan lämnas bort eftersom bacon är salt i sig självt)
kryddor enligt behag. Jag använder svartpeppar, vitpeppar och köttfärskrydda.


Gör så här 
- hacka bacon i små bitar
- blanda i färsen
- smula fetaosten och häll i smeten
- tillsätt creme bounjour, ägg, salt och kryddor
- forma biffarna och stek i smör

Slutligen tillsatte jag en skvätt vispgrädde och en ordentlig matsked Philadelphia naturell ost samt skvätte i några droppar med glutenfri soija. 

Vispade om och lät stå en stund i pannan innan jag serverade såsen till biffen. 

Lagar mat!

Publicerad 2012-07-17 15:59:00 i Allmänt, Mat,

Lagar mat & lyssnar på musik! Sambon kommer ju hem strax efter 4 så då ska vi käka grekiska biffar med sås & grönsaker, mumms :) Lägger upp receptet senare idag, så ni kan pröva göra dem också om ni vill, bra va? haha.
Perfekt uppladdning innan träning. och såhär ser jag ut idag..
 

Alkohol, träning & LCHF.

Publicerad 2012-07-17 12:49:20 i Alkohol, LCHF, Träning, viktminskning,

De flesta människor dricker alkohol och jag är en av dem, även om det går några veckor/månader mellan gångerna men det är för att jag är seriös med min träning och att komma i form. Och är det inget speciellt ser jag inte heller någon nytta av att sitta och dricka? Det gör ju bara skada på kroppen. Fast ibland dricker jag och då bryr jag mig inte i vad jag dricker, hur mycker kalorier & kolhydrater det är i det jag dricker för tycker inte att det spelar någon större roll med tanken på hur sällan jag dricker. Men satt i alla fall och kikade runt lite på internet och när jag var inne på www.kostdoktorn.se så hittade jag ett intresant inlägg och alkoholdrycker och vikt.  Och har ni tänkt på det? Att när man ser någon med en stor kompakt mage brukar man säga ölmage? När man hur mycket kolhydrater öl innehåller är det inte så konstigt. Så det jag kan konstatera är att om man äter enligt LCHF så bör man undvika öl och dricka vin eller starksprit och ja, whiskey är ju gott! ;) 


Öl (4,5%)
 per 100ml:
Kolhydrater 4,1g (2g glukos, 2g maltos)
Alkohol 3,5g 
Protein 0,4g
Fett 0g
Vilket ger 43 kalorier, 39% från kolhydraterna.

Inte så lite av energin kommer alltså från kolhydrater, och dessa även i en form som tages upp väldigt snabbt av magen (mycket högt GI). Kanske ligger det något i begreppet “flytande bröd”, som en del kallar öl för.

Jämför detta med genomsnittligt vin (8-15%), per 100ml:
Kolhydrater 0,5g
Alkohol 9g
Protein 0,3g
Fett 0g
Vilket ger 68 kalorier, 3% från kolhydraterna.

Mer kalorier alltså, men bara en bråkdel av kolhydratsinnehållet…

Eller Starksprit (Vodka, Gin, Whiskey, Konjak) per 100ml:
Kolhydrater 0g
Alkohol 33g
Protein 0g
Fett 0g
Vilket ger 229 kalorier, 0% från kolhydraterna.

Än tydligare – massor av kalorier men inga från kolhydrater.

Dessutom är det ju så att om man dricker mycket en kväll och äter bakismat dagen efter (som brukar va något flötigt för dem flesta) så lägger det sig i princip på låren/magen på en gång. För kroppen förbränner alkoholen innan den förbränner något annat, vilket gör att när du stoppar i dig nästa måltid, så ligger kroppen efter. Och det gör den ett bra tag, speciellt om man inte rör på sig dagligen. Vet många som gnällt på att dem gått upp i vikt och så dricker dem varje helg? Inte så konstigt kankse? Eller.. Dra ner på drickandet så märker du hur kilorna försvinner. (olika mycket, beroende på hur man ser ut) sen finns det massa enkla knep på att gå ner i vikt. 

Ät bra mat, sluta drick läsk osv.  
Rör på dig. 

& sluta gnäll om du ändå inte gör någon förändring, för bara du kan ta tag i det. Ingen annan. 

A moment like this

Publicerad 2012-07-17 11:21:15 i Allmänt,

Vaknade precis och sitter här och ser dubbelt typ, haha! Ska väl käka frukot och gå ut och gå med min fina, fina hund. Vad ska ni göra idag? Själv ska jag plocka ihop här hemma, laga mat & träna på kvällen då blir det ett spinning pass på torget! Kul, eller eh jag hoppas det.. har ju aldrig gått på spinning tidigare och bella säger att det drygt som fan. Men det är ju bara bra! Så idag åker pulsklockan på :) För övrigt så är jag på världens bästa humör idag och så brukar det ju vara nu för tiden, vilket är toppen. Men är det inte lite så.. att det blir vad man gör det till redan när man vaknar i sängen? Om man är negativ och tänker negativt så blir dagen inge bra utan man lär tänka positivt redan från start, för då blir det bra! Men nu kan jag inte sitta här och dega mera, min duracell kanin vill ut och leka... 
Så skriver senare! 
Curre och hans playmate Svea!

1157 kalorier - bam!

Publicerad 2012-07-16 21:23:10 i Träning,

Godkväll på er!
Klev nyss ur duschen och ska se på film nu med min man! Ska bli skönt att lägga sig i sängen efter ett svettigt pass på friskis&svettis. Passet jag körde idag heter "Jympa - medel" och är i princip som ett aerobics pass bara att man har några låtar med ren styrka, vilket jag tycker är bättre. Så körde på i 1h och det förbrände 724 kalorier! Vilket ger en total förbränning på 1157 kalorier idag, nöjd! Efter träningen så åt vi på max då vi vart hungriga när vi var och handla, och självklart tog jag ett "Low carb mål" - mumms! Så nu är vi mätta och belåtna. 
 
Har ni tränat idag? :) 
 

Har inget mer vettigt att skriva så det får bli allt för ikväll, så sov gott & dröm sött så hörs vi i morgon, för nu ska jag se på film! 

Äta bör man, annars dör man.

Publicerad 2012-07-16 16:52:43 i LCHF, Mat,

Har nyss käkat lite mat, det blev korvstråganoff och blomkålsris idag igen! Inte det godaste jag vet, korvstråganoff alltså men det går ner. I alla fall så ska jag gå mot royal om en halvtimme ungefär sen efter träningen blir det att handla lite och sedan ska jag ta ett skönt bad!! Ska ta ut mig rejält på passet, ja jag ska fan va den som svettas mest! haha, knäpp jag är. Fast det ska man väl va? Tråkigt att va som alla andra.

5,42

Publicerad 2012-07-16 12:42:38 i Träning,

Nyss komit in från en promenad med hunden det blev 5,42 km1h och 54 sek mitt medeltempo låg på 11:14min/km vilket kändes hyfsat när jag hade med mig hunden och denna promenad förbrände 433 kalorier
Så nu känner jag mig nöjd för nuet förutom att jag har ont i huvudet :( så ska vila lite nu i soffan och kolla på True Blood för ska ju iväg och träna ikväll igen och då vill jag vara pigg! 
Men nu ska jag ta något att äta och slå på true blood, så vi hörs senare!

Dagens intressanta! (helt vansinne)

Publicerad 2012-07-16 10:25:22 i Dagens,

Satt och kikade runt på aftonbladet och såg till min stora förvåning att FEI, det internationella ridsportförbundet tillåter klonade hästar på tävnlingsbanorna! Det är ju helt sjukt. Därmed kan vi snart få se en kopia av österrikaren Hugo Simons gamla stjärna E T på banorna igen. 
Alltså, när dem tillåter ryttare att tävla med klonade hästar förstör ju bara för alla och hela ridsporten. Och för hästen själv, exlustiviteten försvinner ju helt liksom om dem börjar göra kopia efter kopia kommer ju ingen komma ihåg orginalet. Och det är ju inte samma sak, det är ju meningen att man ska ta fram sin egna stjärna genom mycket arbete på träningar och dyligt. För att klona är ju samma sak som doping? Eller? Då kan dem ju lika gärna tillåta ryttarna att dopa sina hästar, speciellt dem som inte gjort någon kloning för snart kryllar det väl av en massa kopior ute på banorna och så har dem med "vanliga" hästar ingen chans. 
Man skulle väl aldrig få för sig att klona en människa tex Zlatan? Eller kankse gör dem det snart också! EJ, tycker det är helt vansinne och sjukt!! 
Den svenske förbundskaptenen Sylve Söderstrand trodde aldrig att han skulle få se ett godkännande för klonade hästar att delta i tävlingssammanhang.
 
Ni kan läsa mer om den här artikeln här:http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article15120263.ab
 
 

 

Måndagar är den bästa dagen!

Publicerad 2012-07-16 09:00:00 i Allmänt, Tankar,

Godmorgon på er! Har ni sovit gott? 

Idag är det en ny dag och börjar på en ny grym vecka! Ska träna ruset av mig och börjar dagen med att käka lite frukost och ta en långpromenad med min fina hund. Alltså det är toppen att ha hund när man vill gå ner i vikt! ;) 
Annars idag så ska jag plocka ihop lite här hemma och så ska jag iväg och träna på kvällen, kl 18.00 för att vara exakt. Då blir det ett medel pass på friskis och det är drygt. Men det är ju det jag gillar för då känner man att man gjort något bra, något som gör skillnad när man går hem sen! Åh, endorfinerna som utsöndras när man tränar är det bästa, bästa botemedlet mot depp tankar. Det gör mig så, så lycklig! Speciellt när man springer den där extra kilometern fast man håller på att ramla ihop, då ryser man till och känner sig stolt. Skratt! 
Helgen har i övrigt inte varit toppen på alla håll, har fått höra av mina "föräldrar" att jag inte är välkomme dit nå mer. Så ni som dömmer mig och tycker att jag är lika knäpp som min famlij, ni känner uppenbarligen inte mig. Ni vet inte vad jag gått igenom i det där huset, vad jag fått stått ut med och fått höra. Vem kallar sin egna dotter för hora? Vem tar pengar av sin egna dotter och ljuger om det, vem fan säger CP till sin dotters vänner? Vem fan låser in sin dotter? Vem fan låser ut sin dotter ut huset om man åker bort - well let me tell you, my parent. They do. Or they did. 
Så döm mig inte när ni inte känner mig, vet varenda detalj i mitt liv för ni har som sagt ingen jävla aning om vad jag fått gå igenom. Så jag är inte som mina föräldrar. Inte på långa vängar, inte en chans att jag någonsin blir. 
Men om någon ska envisas om att ni känner mig, och tror att ni vet. Ta er i röven, för det är ytters få ja typ 2 som vet hur jag haft det. 
 
Men nog om det. Det är ingenting jag tänker lägga ner energi på mer, jag har ett helt annat liv idag och mår så bra med min älskade man! ♥
 
Men nu ska jag äta frukost och ta en promenad med min fina hund. 
 

Minus, minus & minus.

Publicerad 2012-07-15 22:36:41 i viktminskning,

Det har ju som sagt gått 2 månader sen jag började med LCHF och på den tiden har det hänt en del saker med kroppen. Den har ju blivit mindre, hehe! Vilket är bra. Skrev ju tidigare att mitt mål är att väga 65 kilo och vissa av er kankse tycker det är mycket, vad vet jag men då borde ni veta att musklerna jag har på kroppen väger 50 kilo och hur jag kan veta det är enkelt. Jag fick reda på det när jag var hos läkaren för ca en månad sen och vägde mig på någon special våg med strålning osv. Så det känns lagomt, 65 kilo alltså men vi får väl se sen vad jag tycker då. I alla fall så har det bara varit glädje att mäta sig på kroppen och att ställa sig på vågen nu på den senare tiden, ja sen jag började med LCHF i och med att de båda enbart visat minus. För ingen kan nog riktigt fatta hur hårt jag tränat innan jag började med LCHF utan att ett endaste jävla kilo försvan och det var så i ett halvår!? Det var mentalt  jobbigt när jag var på gymmet ofta och körde helt slut på mig och jag var så nära. Så nära på att ge upp men jag fan hoppet igen och då när jag började med LCHF märkte jag skillnad på en vecka! nu är jag alltid positiv, vilket alla borde vara för man mår så mycket bättre av det. Och jag kan inte fatta att jag är 1 kilo ifrån mitt delmål, lycka! Men till saken. Så här bra har det gått för mig på 2 månader.
 
Jag har tappat 7 kilo!
- 1 cm (vaderna)
- 5 cm (låren)
- 4 cm(stussen)
- 10 cm(naveln)
- 7 cm(midjan)
- 5 cm(bröst) - har stått still den senaste månaden, men det är bara bra för älskar mina tuttar. 
- 7 cm(armarna)
 
 
 

Nytt!

Publicerad 2012-07-15 20:27:31 i Kläder,

Igår var jag på bio med min man och vi såg "Abraham Lincon vampierhunter i 3D" och den är helt klar sevärd! Så om ni inte har något för er i veckan, se den. Annars gjorde jag inte så mycket igår, degade mest och var och handlade en sväng så då blev det lite nytt till tränings garderoben. Dessa sötingar ligger nu i min garderob och ska användas flitigt.
 
Men nu ska jag ta en kvällspromenad men min fina hund.

Skinny girls look good in clothes, fit girls look good naked.

Publicerad 2012-07-15 20:12:52 i mål,

Mitt mål är att det ska stå 65 kilo på vågen inom en snar framtid. Fast det är inte det ända, jag bryr mig inte så jälva mycket i ett par siffror men ändå så gör jag det.. vet ni vad jag menar? Det är ju ändå bara ett par siffror och man kan se så olika ut peronde på person. Men jag har en bild i mitt huvud på hur en snygg tjej ska se ut. Enligt mig själv så ska man vara lite kurvig och då menar jag att man ska ha röv, höfter & bröst en kvinnlig kropp men andra ord. Och att man ska ha muskler, fast det är det viktigaste det får inte bli för mycket.. usch det är inge vidare utan det ska vara lagom, man vill ju vara tonad och tight. "Skinny girls look good in clothes, fit girls look good naked"! Så sant, så sant. 
Snyggaste tjejen på planeten.
 
Kim Kardashian.

LCHF - Vad är det?

Publicerad 2012-07-15 19:55:02 i LCHF,

"Low Carb High Fat" - metoden går ut på att hjälpa kroppen använda fett, iställer för socker från kolhydrater, som primärbränsle. LCHF är även från början framtagen för diabetespatienter. 

Såhär går det till...
Hemligheten ligger i att öka kroppens fettförbränning och minska fettcellernas förmåga att lagra fett. 
*Insulin insöndrar från bukspottkörteln när vi äter kolhydrater.
*Alla kolhydrater som vi äter, vare sig det rör sig om socker eller stärkelse omvandlas till glukos i magen.
*Kolhydrater bryts ner snabbast i kroppen. Att omvandla protein och fett till energi är en betydligt omständigare process. Överskottet av glukos omvandlas till fett och lagar upp i fettvävnaden.
*Undviker du kolhydrater börjar kroppen leva på ditt lagrade fett. Frisättningen från fettlagren hindras inte nu av höga insulinnivåer i blodet eftersom du undviker kolhydrater.
*Kroppen ställer in sig på hög fettförbränning och höft fettintag mättar långsiktikt bättre än kolhydratintag. 
 
Men hur äter jag då? Jo. Jag äter ca 20 g kolhydrater på en dag och det får jag från grönsaker & bröd. För det finns ett bröd som man kan köpa på till exempel ICA och det heter "Carb Zone" och det märket har även börjat gjort chokladkakor! Och jag tycker att det är viktigt att man kommer ihåg att kroppen behöver kolhydrater för att fungera speciellt om man vill träna. För det finns dem som säger att dem inte äter några kolhydrater alls, men jag skulle inte rekomendera det till någon! För då äter man b a r a protein och fett vilket leder till högt koleserol värde och det är inte bra. Sen är det ju även så att LCHF är ju en låg hydrats kost och det innebär att man ska äta mindre kolhydrater helt enkelt och det är ju det min kille gör, för om man inte vill gå ner i vikt så ska man äta ca 100g kolhydrater på en dag för att hålla sin vikt & för att inte gå upp i vikt. 
 

Hello

Publicerad 2012-07-15 19:41:14 i viktminskning,

Hej.
I och med att många har velat haft mitt lösernord till min andra blogg så bestämde jag mig för att göra denhär, där jag skriver om exakt samma saker men nämner inte vad jag väger eller liknande än så länge, för det är rätt privat för mig. I alla fall så började jag med LCHF för 2 månader sedan och sen dess har jag tappat 7 kilo och mer ska det bli. Ni kommer få följa mig i mitt vardagliga liv med inriktning på hälsa & träning med tanken på att det är det jag håller på med om dagarna och dessutom är det, det jag är mest intresserad av själv. Fast det klart att jag skriver om lite annat än enbart träning och hälsa. Här kan ni i alla fall få smarriga och nyttiga recept på det mesta och en massa annat kul. Och ja juste, här hittar du motivationen till at komma i form! 
Kommentera gärna.
 
 
 

Om

Min profilbild

Jag heter Matilda och blir 18 år i höst, jag bor tillsammans med min kille i Gävle, där jag även pluggar bygg & anläggnings programmet på yrkesgymnasiet. Den här bloggen handlar om att komma i form med hjälp av träning och LCHF och en hel del tankar & en massa annat intressant.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela